Gratis workshop Systemisch Werk

Waarom werk en familie je afremmen in je persoonlijke groei.

Ervaar het in onze gratis workshop Systemisch Werken op 10 november

Je werkt consequent aan jezelf. Je leeft gezond en denkt gezond. En toch is er iets is dat je remt in je persoonlijke groei. Alleen, je kunt er de vinger niet opleggen wat dat is.

In onze gratis workshop Systemisch Werken op 10 november ga je zien hoeveel invloed systemen als familie, vrienden of werk ongemerkt hebben op jouw denken, doen en leven. Je leert niet alleen die systemen te doorgronden, maar vooral ook hoe je deze kunt gebruiken om jouw persoonlijke groei te bevorderen.

Hoe je écht kunt veranderen?

Als mens maak je altijd wel deel uit van een groep. Je familie, je vriendenkring, de sportclub, je werk. Al deze systemen hebben hun eigen regels en dynamiek. Omdat jij er deel van bent, zijn al die systemen van invloed op je manier van doen en denken. Dat gebeurt vaak onbewust, zonder dat je het écht in de gaten hebt. Al vanaf je geboorte.

Je kunt het vergelijken met wonen in een milieuverstoorde omgeving. Je kunt dan nóg zo gezond leven en eten, maar omdat ongezonde stoffen voortdurend ongemerkt je lichaam binnendringen zul je nooit echt gezond worden.

Datzelfde geldt voor je persoonlijke groei. Als je echt wilt veranderen, dan moet je de ‘verstorende, verstikkende’ invloed van al die systemen waar je deel van uitmaakt gaan herkennen en erkennen. Dan pas kun je écht veranderen. Je hebt deze systemen nodig maar je bent beter in staat om deze voor je te laten werken.

Hoe? Dat leer je in onze workshop Systemisch Werken op 10 november.

Schrijf je meteen in als je:

zicht wil krijgen op de mate waarin de systemen waar je deel van uitmaakt invloed op je hebben.

onmiddellijk de kracht van systemisch werken wilt ervaren door iets waar je tegenaan loopt tijdens de workshop in te brengen en er aan te werken.
wilt voelen welke onzichtbare krachtvelden deels jouw denken en doen bepalen.

wilt zien waarom de invloeden van systemen niet alleen voor individuen gelden, maar ook groeiprocessen binnen organisaties, teams of bedrijven afremmen.

oude belemmerende patronen voorgoed wilt doorbreken.

wilt ontdekken of de opleiding Systemisch Facilitator bij je past.

Meer informatie over de opleiding en de kracht van systemisch werken lees je hier.

De gratis workshop Systemisch Werken is op vrijdagavond 10 november tussen zeven uur en half tien bij het Response Instituut in Roermond. Yvonne van de Vondervoort en Henk Wittekoek geven de workshop.

© 2017 Response Instituut