Meest gestelde vragen

 • Wat houdt NLP in?

  In grote lijnen kunnen we NLP - afkorting voor Neuro Linguïstisch Programmeren - in drie noemers onderbrengen: een methode die het mogelijk maakt te leren van mensen met bijzondere vermogens (modelleren), je innerlijke beleving te onderzoeken en veranderen en excellent met anderen te communiceren. Het onderzoeken van de structuur van de subjectieve ervaring helpt je bewust te worden van je denkprocessen en overtuigingen.

  De toepassingen van NLP zijn enorm, of het nu gaat om minder stress ervaren, een bedreigende burn-out het hoofd bieden of juist om meer zelfvertrouwen krijgen, je communicatie verbeteren, makkelijker contact met mensen opbouwen of meer inzicht krijgen in je eigen beperkende gedrag. Het onmiskenbare effect van deelname aan onze opleidingen is altijd persoonlijke groei en versterking van je inner power.

  NLP wordt gebruikt in het bedrijfsleven, coaching, begeleiding, onderwijs, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, psychotherapie en sport - in feite overal waar mensen iets willen realiseren vanuit hun eigen kracht.

  Tijdens onze NLP-opleidingen leer je dat succes in communicatie - of het nu met jezelf, met anderen of met je omgeving is - meer afhankelijk is van HOE je communiceert (de vorm) dan van WAT je communiceert (de inhoud). Concreet wil dit zeggen dat succes afhankelijk is van hoe we met dingen omgaan en niet met waar we mee omgaan. Gaandeweg krijg je inzicht in hoe jouw unieke levenservaringen je hebben 'geprogrammeerd' en leer je hoe je deze bewust kunt veranderen zodat je meer uit jezelf kunt halen en meer geluk in je leven of succes in je carrière kunt realiseren.

 • Wat kan NLP voor mij betekenen?

  Gelukkig bestaat er geen generiek antwoord op deze vraag. Om te bepalen wat Hypnose voor jou kan betekenen kun je het beste een gratis en vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek inplannen. Bovenaan deze pagina bij het tabblad- contact kunt u dit doen.

 • Wat kan Response Instituut voor jou betekenen?

  Response Instituut staat in Nederland te boek als een toonaangevend NLP & Hypnose-instituut, dat je de mogelijkheid biedt om te ontdekken hoe je zelfverzekerder kunt zijn en meer vanuit eigen kracht en gevoel kunt handelen. Stel je eens voor hoe zou het zijn als je je innerlijke rijkdom aan kunt boren. Hoe zou je leven er uitzien, als je mentaal en emotioneel kunt groeien en oude patronen kunt doorbreken. Als je handelt, spreekt, werkt en communiceert zoals jíj dat wilt.

  Een leven waarin je zelfverzekerd en met een sterke innerlijke kracht je eigen weg bepaalt, dat is wat wij je willen geven. Het mooie is dat iedereen zich bij Response Instituut thuis voelt - ongeacht wie je bent of welke achtergrond je hebt. Het aanbod varieert van kennismakingsworkshops tot erkende en geaccrediteerde opleidingen. Ons kennisinstituut bij uitstek, waar spiritualiteit en een down-to-earth-mentaliteit samenkomen, heeft dus ook voor jou een passende training in petto. Response Instituut stelt alles in het werk om je op de best denkbare manier over jouw ontwikkelpad te leiden. Met de persoonlijke ondersteuning die we tijdens onze opleidingen bieden, zorgen we ervoor dat je ontwikkeling integraal onderdeel uit gaat maken van het leven. Deze aansluiting bereiken we vooral door in onze benadering consequent authentiek, eerlijk, niet zweverig, down-to-earth en beschermend te zijn. Response is dus beslist geen instituut dat je bij thema's die zich aandienen aan je lot overlaat en ook het beeld van de wijsneus die met het vingertje wijst en alles beter weet is, op ons niet van toepassing. Alle processen die we doorlopenj worden zorgvuldig samen gedragen. Wij helpen je het leven te realiseren dat jij voor jezelf wenst en uitdrukking te geven aan de innerlijke kracht die in ieder van ons huist.

 • Wat kan hypnose voor mij betekenen?

  Gelukkig bestaat er geen generiek antwoord op deze vraag. Om te bepalen wat Hypnose voor jou kan betekenen kun je het beste een gratis en vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek inplannen. Bovenaan deze pagina bij het tabblad- contact kunt u dit doen.

 • Waar vinden de opleidingen plaats?

  Opleidingen vinden plaats bij onze eigen trainingslocatie te:

  - Roermond, Jagerstraat 10,
  - Arnhem, Parkstraat 31.

  Onze locaties zijn goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

 • Wat kan ik verwachten van de verschillende opleidingen?

  Het motto van Response Instituut luidt niet zomaar 'Express your inner power'. Vanuit onze visie bestaat er immers geen sterkere kracht dan de kracht die van binnenuit komt. We gaan dus niet uit van fysieke vermogens maar van geestelijke 'power'. Dat deze kracht jouw expressie is, impliceert dat je je er samen met Response Instituut voor inzet om deze kracht te ontwikkelen. Wij houden je hand vast, maar jij moet zelf het pad bewandelen.

  Response Instituut leert je spreken met en vanuit je onderbewuste. Je traint je inner power. Oftewel, je leert vanuit je gevoel te handelen. Een gevoel dat vanuit jezelf komt, past bij wie je bent en waar jij je goed bij voelt.
  We gaan er van uit dat ieder mens over de capaciteiten beschikt om het juiste te doen. Het komt er op aan de juiste training en afstelling te doen, je te verbinden met je inner power en deze in te zetten als hulpbron om naar je essentie te leven.

 • Waar kan ik een brochure van Response Instituut terugvinden?

  Wil je meer weten over onze opleidingen en toegang tot een document waar al onze recensies verwoord zijn? Bovenaan deze pagina bij het tabblad- downloads kunt u alle digitale brochures vinden.

 • Wat zijn de aankomende opleidingsdata?

  Response Instituut biedt veel verschillende opleidingen op het gebied van NLP en Hypnose. Bovenaan deze pagina staan verschillende tabbladen, waar u alle verschillende opleidingen kunt vinden

 • Welke investering is bij de verschillende opleidingen gemoeid?

  Wil je weten welke investering gemoeid is met een opleiding dan verwijzen we je graag naar de pagina van de opleiding. Bovenaan deze pagina staan verschillende tabbladen. Een van deze tabbladen bevat de kosten.

 • Is een NLP-opleiding fiscaal aftrekbaar?

  In de meeste gevallen zijn de opleidingskosten van NLP en hypnose fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Lees alle informatie op de website van de belastingdienst of vraag je eigen belastingadviseur.

 • Wanneer is de eerst volgende opleiding?

  Wil je weten wanneer de volgende opleiding start, bekijk dan onze opleidingsagenda. Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 • Zijn jullie als opleidingsinstituut erkend?

  Voor de certificatie en inhoud van de NLP volgt Response Instituut de richtlijnen van Arcturus Internationaal Trainingsinstituut voor communicatie en NLP en het New York Training Institute. Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door de NVNLP en VIVNederland. Tevens bezitten we een CRKBO-erkenning waardoor onze opleiding voldoen aan de kwaliteitseisen gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

  Voor de certificatie en inhoud van de hypnose opleidingen volgt Response Instituut de richtlijnen van de American Board of Hypnotherapy en de BATC.

 • Kan ik ook persoonlijke coaching krijgen?

  Is een opleiding niet direct aan je besteed en wil je wel werken aan persoonlijke doeleinden, dan is individuele coaching wellicht iets dat tot je verbeelding spreekt. Door individuele coaching kan onder meer grote invloed worden uitgeoefend op vastgeroeste denkpatronen, emoties, ongewenst gedrag en psychosomatische klachten.

 • Mijn vraag staat niet in het bovenste rijtje, wat kan ik het beste doen?

  Mocht jouw vraag er nog niet bij staan, neen dan gerust contact met ons op zodat we je vraag beantwoorden.

  Half april 2013 kwam ik binnen en zei:”Hier ben ik, van binnen terughoudend, maar open voor wat er komt.”   - Paul Rood | Beleidsmedewerker

Interessant?
Meer videos van cursisten en docenten vind je hier. Laat je overtuigen!

© 2017 Response Instituut