Advanced Ericksoniaanse hypnose (Gevorderd)

Advanced Ericksoniaanse hypnose

Na het volbrengen van de Ericksoniaanse hypnose opleiding kun je deelnemen aan de opleiding Advanced Ericksoninaanse hypnose. Deze vijfdaagse training biedt je de mogelijkheid om je competenties als hypnotherapeut verder te vervolmaken. Het programma bevat tal van geavanceerde hypnosetechnieken die tot basis van je meesterschap zullen dienen en die je op jezelf en anderen kunt toepassen. Ook deze opleiding voldoet aan alle eisen van de American Board of Hypnosis (ABH) en is internationaal erkend.

Milton H. Erickson

Milton H. Erickson was een Amerikaanse psychiater en psychotherapeut die de moderne hypnose toonaangevend vormde en gebruik ervan in de psychotherapie invoerde. Hij werd gezien als de tovenaar van de taal. Hij wist op zijn manier van communicatie dieperliggende lagen in het onderbewuste van cliënten aan te spreken en ongekende resultaten te boeken.

“Life will bring you pain all by itself. Your responsibility is to create joy.”

-Milton H. Erickson-

Je bent van harte welkom op een van onze gratis workshops!
meer informatie

Centrale doel van deze opleiding

De Advanced Ericksoninaanse hypnose levert je alle tools, technieken én het zelfvertrouwen om hypnose waar dan ook te gebruiken. Je volgt deze opleiding als je toe bent aan de volgende stap in hypnose en je meer wilt leren over de meest succesvolle boegbeelden in de hypnotherapie. Tijdens de Advanced Ericksoninaanse hypnose opleiding gaat de aandacht uit naar Milton Erickson (verdieping), Estabrook en Elman. Deze boegbeelden van de hypnotherapie staan bekend om hun succesvolle therapeutische methodieken. Tijdens de Advanced Ericksoninaanse hypnose opleiding zullen deze verschillende benaderingen als leidraad dienen om bij jezelf en bij cliënten een nog krachtiger veranderresultaat te realiseren.

Wat je leert tijdens deze opleiding

Naast deze verrijkende modellen, gaat de aandacht uit naar:

 • Een samenvatting van de gehele Ericksoniaanse hypnose opleiding.
 • Het kunnen ontwerpen van metaforen die aansluiten bij de belevingswereld van de cliënt en het intensiveren van de trance.
 • Het kunnen realiseren van een diepe trance en het kalibreren van diepe tranceverschijnselen.
 • Het installeren van ideomotorische signalen, ideomotorische effecten en andere manieren om een pendule te gebruiken.
 • De Estabrook-methode en de progressieve testinductie waarmee je de diepte van trance kunt testen.
 • Verschillende Elman-inducties waarmee binnen vier minuten een diepe trance kan worden bewerkstelligd.
 • Het gebruik van hypnoscripts en succesvolle patronen bij posthypnotische suggesties.
 • Dubbele inductietechniek voor zeer rationeel ingestelde cliënten.

Je wens om de Advanced Ericksoninaanse hypnose opleiding te volgen, ligt binnen je handbereik als je:

 • Je kennis over hypnose wilt verdiepen en je competenties als hypnotherapeut op meesterschapsniveau wilt hanteren.
 • De kracht van hypnose reeds hebt ervaren en nog meer wilt leren toepassen.
 • Metaforen wilt gebruiken als therapeutisch interventiegereedschap of ze in je dagelijkse communicatie wilt integreren.
 • Meerdere therapeutische methoden van hypnose in je praktijkuitoefening wilt integreren en leren gebruiken.
  Ik heb de kracht van het onderbewuste bewust mee mogen maken!   - Jaap Hooijschuur

Interessant?
Meer videos van cursisten en docenten vind je hier. Laat je overtuigen!

 

Erkenningen en certificatie

Voor de certificatie en inhoud van de Advanced Ericksoniaanse hypnose volgt Response Instituut de richtlijnen van de American Board of Hypnotherapy. Tevens bezitten we een CRKBO-erkenning waardoor onze opleiding voldoen aan de kwaliteitseisen gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

 

Aankomende data

Kies op onderstaande datum voor meer informatie over onder andere het dagprogramma en tijden van de opleiding Advanced Ericksoninaanse hypnose.

 

Voor wie

De Advanced Ericksoninaanse hypnose is voor iedereen die klaar is een volgende stap in de inspirerende wereld van hypnose te nemen. Je kunt de Advanced Ericksoninaanse hypnose enkel volgen wanneer je in bezit bent van een Ericksoniaanse hypnose certificaat en minimaal 18 jaar bent.

 

Kosten

De kosten van de Advanced Ericksoniaanse hypnose opleiding bedragen € 875,-. Dit bedrag is inclusief koffie & thee, handboek en deelnamecertificaat. Er zijn diverse betalingsmogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op. Ook mensen die minder bestedingsruimte hebben, bieden we diverse mogelijkheden. We zijn van mening dat financiën nooit een beperkende factor mogen zijn om te werken aan je eigen ontwikkeling.
TIP: In de meeste gevallen zijn de opleidingskosten van hypnose fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Lees alle informatie op de website van de belastingdienst of vraag je eigen belastingadviseur.

© 2017 Response Instituut