Ericksoniaanse hypnose (Gevorderd)

31 OKTOBER 10.00 uur | Roermond

Ericksoniaanse hypnose

Tijdens de opleiding staat de methodiek van dr. Milton Erickson centraal – een van de bekendste hypnotiseurs in de geschiedenis van de hypnose. Met zijn unieke, op taalpatronen gebaseerde model ontwikkelde hij zich tot een buitengewoon succesvol hypnotherapeut. Tijdens de opleiding Ericksoniaanse hypnose leer je veel over het werk van Milton Erickson. De opleiding Ericksoniaanse Hypnose van Response Instituut is gestoeld op de expertise van een team van ervaren trainers. Het trainingsprogramma voldoet aan alle eisen van de American Board of Hypnotherapy (ABH) en is zo samengesteld dat je in vier dagen alle competenties en gereedschappen in huis hebt om vol vertrouwen een hypnosesessie uit te voeren.

Milton H. Erickson

Milton H. Erickson was een Amerikaanse psychiater en psychotherapeut die de moderne hypnose toonaangevend vormde en gebruik ervan in de psychotherapie invoerde. Hij werd gezien als de tovenaar van de taal. Hij wist op zijn manier van communicatie dieperliggende lagen in het onderbewuste van cliënten aan te spreken en ongekende resultaten te boeken.

“Patients are patients because they are out of rapport with their own unconscious… Patients are people who have had too much programming – so much outside programming that they have lost touch with their inner selves.”

-Milton H. Erickson-

Je bent van harte welkom op een van onze gratis workshops!
meer informatie

Centrale doel van deze opleiding

Ericksoniaanse hypnose leert je de kracht van taal in hypnose ervaren en in de praktijk toepassen. In deze zin breid je met het volgen van deze opleiding ook je communicatievaardigheden uit toegespitst op het werken met inductietechnieken en effectieve manieren om de cliënt in trance te begeleiden.

Waarom deze opleiding

Tijdens de Ericksoniaanse hypnose leer je waarom Milton Erickson zo succesvol was. Zijn opvattingen, charismatische uitstraling en manier van werken met het onderbewuste maakte hem uniek en zeer doeltreffend. In drie dagen ga je werken met zijn indirecte manier van hypnose.

Verder maken we je wegwijs in:

 • De fundamenten van Ericksoniaanse hypnose.
 • De therapeutische metaforen om mensen in trance te brengen en veranderingen teweeg te brengen.
 • De belangrijkste fasen van een Ericksoniaanse hypnotherapiesessie en hoe deze achtereenvolgens tot één doeltreffende behandeling uit te voeren.
 • Het gebruik van krachtige taalpatronen om gewenste veranderingen tot stand te brengen.
 • Ericksoniaanse hypnose-inducties.
 • Het tranceverschijnsel arm catalepsy.
 • Het algemene hypnose denkkader en het werken met een pendule om integratie op (on)bewust niveau te bewerkstelligen.
 • Het verdiepen van hypnose en het gebruik van convincers in therapie.
 • De werking van posthypnotische suggesties om verandering in het onderbewustzijn te stimuleren.
 • En nog veel meer…

Je overweging om de Ericksoniaanse hypnose te volgen, ligt in ieder geval binnen handbereik als:

 • Je gefascineerd bent over hypnose en hypnosekills wilt leren van de beste hypnosetrainers.
 • Je hypnose wilt gebruiken om meer uit jezelf te halen.
 • Je hypnose wilt gebruiken om meer te begrijpen over je onderbewustzijn en de communicatie met je onderbewustzijn wilt verbeteren.
 • Je zelfverzekerd hypnosetechnieken wilt hanteren om anderen te ondersteunen bij het teweegbrengen van een verandering.
 • Je meer wilt leren over het werk van Milton Erickson.
 • Je een internationaal erkend hypnosecertificaat wilt ontvangen.

  Ik heb de kracht van het onderbewuste bewust mee mogen maken!   - Jaap Hooijschuur

Interessant?
Meer videos van cursisten en docenten vind je hier. Laat je overtuigen!

 

Erkenningen en certificatie

Voor de certificatie en inhoud van de Ericksoniaanse hypnose volgt Response Instituut de richtlijnen van de American Board of Hypnotherapy. Tevens bezitten we een CRKBO-erkenning waardoor onze opleiding voldoen aan de kwaliteitseisen gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

 

Aankomende data

Kies op onderstaande datum voor meer informatie over onder andere het dagprogramma en tijden van de 3-daagse Ericksoniaanse hypnose opleiding.

 

Voor wie

De beweegredenen om deel te nemen aan onze Ericksoniaanse hypnose-opleiding kunnen van uiteenlopende aard zijn. Voor de opleiding dien je reeds te kunnen werken met hypnose. Je dient te weten wat hypnose wel en niet is, hoe je suggestiviteitstesten doet. Verder dien je in staat te zijn een hypnosessessie te kunnen uitvoeren en hoe suggesties richting het onderbewuste werken. Ook dien je minimaal 18 jaar oud te zijn, de Nederlandse taal te beheersen en MBO werk- en denkniveau te hebben.

 

Kosten

De kosten van de Ericksoniaanse hypnose bedragen € 525,-. Dit bedrag is inclusief koffie & thee, handboek en deelnamecertificaat. Er zijn diverse betalingsmogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op. Ook mensen die minder bestedingsruimte hebben, bieden we diverse mogelijkheden. We zijn van mening dat financiën nooit een beperkende factor mogen zijn om te werken aan je eigen ontwikkeling.
TIP: In de meeste gevallen zijn de opleidingskosten van hypnose fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Lees alle informatie op de website van de belastingdienst of vraag je eigen belastingadviseur.

© 2017 Response Instituut