Wie zijn wij als Instituut?

Response Instituut staat in Nederland te boek als een toonaangevend NLP & Hypnose-instituut, dat je de mogelijkheid biedt om te ontdekken hoe je zelfverzekerder kunt zijn en meer vanuit eigen kracht en gevoel kunt handelen. Vanuit 2 vestigingen bedienen wij onze cursisten (Response Instituut – Roermond – Limburg en Response Instituut Arnhem – Gelderland). Stel je eens voor hoe zou het zijn als je je innerlijke rijkdom aan kunt boren. Hoe zou je leven er uitzien, als je mentaal en emotioneel kunt groeien en oude patronen kunt doorbreken. Als je handelt, spreekt, werkt en communiceert zoals jíj dat wilt. Een leven waarin je zelfverzekerd en met een sterke innerlijke kracht je eigen weg bepaalt, dat is wat wij je willen geven. Het mooie is dat iedereen zich bij Response Instituut thuis voelt – ongeacht wie je bent of welke achtergrond je hebt. Het aanbod varieert van kennismakingsworkshops tot erkende en geaccrediteerde opleidingen. Ons kennisinstituut bij uitstek, waar zingeving en een down-to-earth-mentaliteit samenkomen, heeft dus ook voor jou een passende training in petto.

De belofte die we als Response Instituut jou als klant doen

Response Instituut stelt alles in het werk om je op de best denkbare manier over jouw ontwikkelpad te leiden. Met de persoonlijke ondersteuning die we tijdens onze opleidingen bieden, zorgen we ervoor dat je ontwikkeling integraal onderdeel uit gaat maken van het leven. Deze aansluiting bereiken we vooral door in onze benadering consequent authentiek, eerlijk, niet zweverig, down-to-earth en beschermend te zijn. Response is dus beslist geen instituut dat je bij thema’s die zich aandienen aan je lot overlaat en ook het beeld van de wijsneus die met het vingertje wijst en alles beter weet is, op ons niet van toepassing. Alle processen die we doorlopen worden zorgvuldig samen gedragen. Wij helpen je het leven te realiseren dat jij voor jezelf wenst en uitdrukking te geven aan de innerlijke kracht die in ieder van ons huist.

uitgeNLP

Response Instituut gelooft in

Zingeving is vanuit onze visie allesbehalve ‘zweverig’. Dat blijkt ook uit het feit dat SQ (Spirituele intelligentie) een steeds belangrijkere rol in onze samenleving speelt. Niet voor niets doceert prof. dr. Paul de Blot op de business universiteit Nyenrode ‘Business Spiritualiteit’. Spirituele intelligentie wordt in steeds bredere kring gezien als een bron voor creativiteit, enthousiasme en innovatie – bouwstenen voor een gelukkig en (zakelijk en relationeel) succesvol leven. Vanuit deze tendens maken wij zingeving voor iedereen toegankelijk, zodat onze cursisten het leven vanuit meerdere dimensies een expressie kunnen laten worden van wie ze werkelijk zijn.

We geloven ook dat kennisoverdracht alleen niet heilig is. We willen vooral toonaangevend zijn in het beantwoorden aan de wil om blijvend te groeien. Dit impliceert met name empatisch luisteren om de vraag achter de vraag te horen en te weten wat op ieder moment speelt.

Natuurlijk leiderschap inspireert anderen het net zo te doen. Daarom zijn we niet dwingend in het bereiken van doelen maar stellen we ons vol warmte en begrip juist oprecht betrokken op. Vanuit menselijk meedenken, -doen en -dromen komen we zo tot die persoonlijke ontwikkeling waar jij aan toe bent.

We zijn er van overtuigd dat ieder individu op een laagdrempelige manier moet kunnen groeien. Om voor iedereen toegankelijk te kunnen zijn, geven we daarom de voorkeur aan het scheppen van een zo concreet mogelijke realiteit.

© 2017 Response Instituut